Neyse ki şu son 2 gündür biraz iyiyim.Size bayramda yaptığım Bir ot yemeği ile merhaba demek istiyorum.ben bunu Kayınvalidemden öğrendim.Annem Giritli.Ve buda bir Girit yemeği.Bu yemeğin üzerine bol limon sıkıp yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
1/2 kilo Şevket-i bostan
1 adet soğan
250 gr kadar parça et
1-1.5 bardak su
Yapılışı:
Şevket-i bostanları bir güzel ayıklayıp suda bekletin ki içindeki topraklar iyice temizlensin.
Sonra parça etleri kavurup içine soğanları ilave edin ve bir süre kavurun.Daha sonra içine şevket-i bostanları atıp üzerine suyu koyup düdüklü tencerede pim çıktıktan sonra 10 dk. kadar pişiriniz.
16 yorum:
Çok geçmiş olsun canım..ilginç bir yemek duymamıştım daha önce.eline sağlık.sevgilerimle...
Sevgili Ayşegülcüm ellerine sağlık.Yemeğin çok lezzetli görünüyor.Tam da akşam saati karnımda açıkmışken.Bizim evde de sevilerek yenir ot yemekleri.Öpüyorum canım seni
Ayşegülcüm ,bayılırım şevket-i bostana ...eeee bende giritliyim ne de olsa ...ellerine sağlık canım harika olmuş.....
Canım benim geçmiş olsun kendine iyi bak ne kadar değişik bir yemek ilk kez duydum sevgiler...
ne güzel bir ege yemeği,ellerinize sağlık.
geçmiş olsun arkadaşcığım.şevket-i bostan da ne yani duyuyorum cehaletimi bağışla canım sevgiler.
Öncelikle herkese teşekkürler
Sevgili lemanice şevket-i bostan burada olan daha çok da giritlilerin bildiği bir bitki .bende buraya gelince öğrendim.çok da sevdim.
Sevgiler
Çok geçmiş olsun canım
bende ilk defa duyuyorum.eminim çok güzeldir
ellerine sağlık
öpüyorum.
Ayşegülcüm geçmiş olsun canım, Kendine çok dikkat et...
Bu şevketi bostanı da duydum daha önce ama yemek nasip olmadı malesef, merak ettim doğrusu..
Ellerine sağlık...
BEN İLK KEZ DUYUYORUM İSMİ HOŞUMA GİTTİ AMA:)) BOL LİMONLU YENİLEBİLİR YAZMANLA BERABER BENİ GÖNLÜMDEN FETETTİN EKŞİYE BAYILIRIM EMİNİM BU YEMEK TAM BENLİK:::)
Geçmiş olsun canım. Dİnlenmeden geçmiyor grip.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Merhaba canım..çok geçmişler olsun şimdi nasılsın canım.
bayram nasıl geçti.buluşucaktınız galiba orda.
yaa bu şevketibostanı gördümmü acep..pişmiş halini hatırlayamadım bizim oralarda doludur bilirimde bazı isimleri farklıya.
olsada yesem ne güzel eti emekliye ayırdım ben:)))
Ayşegül'cüğüm,Banu ile pişti oldunuz..Aynı yemekten o'nun sayfasındada var..))Ben hiç tatmadım ama tadını çok merak etmeye başladım sizlerin sayesinde..))Ellerine sağlık..
Sevgilerle
çokçok geçmiş olsun canım ,çok sağlıklı bir lezzet ellerine sağlık:))
canım çok geçmiş olsun..
bende hasta kervanına katılanlardanım bu gün biraz kendimi toplayıp arkadaşlarımı ziyaret edeyim dedim..
ellerine sağlık..değişik bir lezzet olmuş..
görüşmek üzere...
Geçmiş olsun! Ben de geçen hafta şevketi bostan alıp Ankara'ya götürdüm ve nohutlu olarak pişirdim. Bayılıyorum o kendine has lezzetine.
Yorum Gönder