Şimdi sıra kestaneli pasta da:
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket buğday nişastası
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
pandispanya soğuduktan sonra üzerine 1 bardak şekerli süt dökülecek.
Kreması:
1/2 bardak süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
1 kg kestane(kestaneleri tamtur kesip,kızgın yağda 2 dakika kadar kızartıp sonra soğuk suya atıp bir güzel soyuyorsunuz)
1 paket krem şanti
Yapılışı:
*pandispanya için 4 yumurta ve 1 bardak şekeri 15 dakika kadar çırpınız.
*daha sonra diğer malzemeleri eleyerek ilave edip .pişiriniz.
*fırında kekiniz pişerken sizde kreması için gerekli olan malzemeleri kestane hariç koyup muhallebi haline gelinceye kadar pişiriniz.
*1 baradak soğuk sütle krem şanti'yi çırpınız ve donması için buzdolabında bekletiniz.
*soğuyan kremenın içine 1/2 kg kestaneyi (kızartıp,soyduğunuz) ilave edip iyice eziniz.
*kestaneli krema ile krem şantiyi de karıştırınız.
*kekinizi ister 2 ister 3 'e bölüp arasına kremasını sürüp üstüne kalan kestaneyi yerleştiriniz.daha sonra 2.katı yerleştirip üstüne kremayı sürüp istediğiniz şekilde süsleyiniz.
Arkadaşlar bayağı zormuş be anlatırken yoruldum.Afiyet olsun.
15 yorum:
CANIM KESTANEYE DAYANAMAM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ MUTLU HAFTALAR ÖPTÜM...
ELLERİNE SAĞLIK AYŞEGÜLCÜM KESTANELİ HARİKA OLMUŞTUR EMİNİM
kestane şekeri en en en sevdiğim tatlılar arasındadır. kestaneli olan herşeyede bayılırım:)
şu diyet bi bitse nasıl yiycem ama:))
ellerine sağlık canım,enfes görünüyor..
Bayılırım kestaneli pastaya
hergün yiyebilirim.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.
Ayşegül'cüğüm,
Kestaneleri senin de kolayca soymuş olduğunu görmüş olmak beni çok mutlu etti.Çok güzel ve lezzetli görünüyor kestaneli pastan.
Yalnız bir şey soracağım,soyduktan sonra kremaya ilave ederken ayrıca hiç pişirmedin mi? Çünkü o yöntem sadece kabuklarından ayrılması için uygulanıyor. Kabuklarından ayrıldıktan sonra az su ilavesi ile küçük bir tencerede kısık ateşte pişirirsen daha kolay ezilecektir veya o zaman kestaneleri parçalar halinde de koyabilirsin pastanın içine.
İkincisi de;sadece nişasta ile hazırlanan pandispanyanın biraz sert bir dokuya sahip olduğunu düşünüyorum. Pandispanyayı hazırlarken bir de yarı yarıya un ve pirinç unu ile de denemeni öneririm.
Ellerine sağlık canım.
Kucak dolusu sevgilerimle,
Işıl Ablacım
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bir dahaki yapışımda tavsiyelerine uyacağım.Ben orijinal tarifindeki gibi yazdım ama yarım bardakta un ilave ettim.pandispanyanın içine
Sevgilerimle
çok zahmetli..tadı nasıl acaba?
ellerine sağlık aşegül..nefis duruyor.ben pasta yapmayı fazla beceremiyorum..umarım birgün senin gibi yapabilirim..sevgiler
Tam mevsim pastası olmuş,çok leziz gözüküyor..Kuzulara afiyet olsun...
Kestaneli bir pasta yememiştim hiç. İlginç ve değişik geldi. Görüntü çok hoş. Ellerine sağlık canım.
pastan çok şık duruyor.. eminim tadıda güzeldir... aslında hep denemek isterim.. belki pastan bana bahane olup denerim.. ellerine sağlık...
canım bizde alışmışız her akşam illa yenecek bişeyler olcak mutfakta...
pastan harika görünüyor...kestane tadını çook severim...
ellerine sağlık...
Bir Bursa'lı olarak kestane aşığıyım.Ama istanbul'da her aldığımda hayal kırıklığına uğruyorum:(Pastada nefis görünüyor
Ellerine sağlık
kestaneli tat
harika.ellerine sağlık canım.sevgiler sana.
Pasta çok şık ve harika görünüyor.
Ellerine sağlık.
Bütün tariflerini tek tek geziyorum.
Hepsine yorum bırakmak isterim ama , ne yapıyım.
Bir kısmına yorum bıraktım.
Sevgiler.
Yorum Gönder