29 Nisan 2009 Çarşamba

ÇİKOLATALI VE FINDIKLI KURABİYE

Size bugün fazla birşey yazamıyacağım.İnanın o kadar yorgun hissediyorum ki kendimi şu bahar yorgunluğunu bir türlü atamadım üstümden .Ama bu arada her türlü üretim işleri devam ediyor.Gördüğünüz gibi pasaj 'dan sonra şimdi de Etsy'de bir dükkan açtım.Elişleri ,pasta,kurabiye derken birde evin sorumluluğu ,bahar yorgunluğu .Aaaaaa şikayet ederken yoruldum.Aslında bunlar şikayet değil tabi ki hepsi de severek yaptığım işler.
Lafı fazla uzatmadan size kurabiyemin tarifini vereyim.Bu nu da Sevgili Yeşil Kivi'den aldım.Ama ben biraz değiştirdim.
MALZEMELER:
1 paket margarin
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2.5 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
iri parçalar halinde fındık ve damla çikolata
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Damla çikolata ve fındık hariç tüm malzemeyi karıştırın.
Hamurun içine aldığı kadar un koyunuz,yani hamur elinizi bırakıp yumuşak bir hamur oluncaya kadar
Daha sonra istediğiniz miktar fındık ve dasmla çikolatayı ilave edip,küçük parçalar halinde yuvarlayınız.
Üzerine ayırdığımız yurta sarısını sürüp,170 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.



21 Nisan 2009 Salı

İNCİRLİ KEK

Günler geçiyorrrr ve ben günleri yakalıyamıyorum.Hergün sabah bugün hiçbir şey yapmadan evde şöyle bacaklarımı uzatıp ,televizyon kumandasını elime alıp ,akşama kadar boş boş televizyon seyretmek istiyorum.Ama nerde ! Evde isem sürekli bir iş beni bekliyordur.Beni yakın tanıyanlar bilirler bu aralar uşak,hizmetli ve bir de aşçı istiyorum.Taktım bacım istiyorum.Hani birşeyi kırk kere söyleyince olurmuş ya işte o sebebten dolayı istiyorum.uşak ,hizmetli ,aşçı istiyorum.........
Neyse çenem düştü yine sizi  Sevgili Yeşil Kivi'den aldığım İncirli kek tarifi ile başbaşa bırakıyorum. 

Malzemeler:

*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*3 çay bardağı un
*1/2 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
*6-7 adet kuru incir(küçük küçük doğrayıp 15 dakika suda bekletiniz.)

Yapılışı:

1.Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın
2.Sonra süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin
3.Unun içine kabartma tozu ,incir ve tarçın'ı ekleyip karıştırın.
4.Unlu karışımla,yumurtalı karışımı karıştırın.
5.Hamuru yağlım kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriniz.
Afiyet Olsun.

16 Nisan 2009 Perşembe

SEDA'NIN DOĞUM GÜNÜ VE ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Sevgili arkadaşım Seda'nın doğum günü geçen hafta sonuydu.Arkadaşım bizi de davet etti.Sağolsun bir sürü de mamalar yapmış.Gördüğünüz gibi soframız oldukça zengindi.
Ben de Arkadaşıma bir cheesecake yapayım dedim Ama biraz acele ettim ve sıcak sıcak sosu üzerine dökünce keki dışına biraz fırladı.Ama lezzeti pek fena değildi.Seda'cım doğum günün kutlu olsun canım nice yaşlara diyorum.
Gördüğünüz gibi soramızda;
*krep patatesli salamlı
*Kabak Graten
*kısır
*Rus salatası
*Poğaça
*Köfte
*sigara Böreği
*Lahana Sarma
*Kadayıf
*Çilekli cheesecake
Şimdi size yaptığım Cheesecake'in tarifini vereyim

Malzemeler:

Tabanı için

1.5 paket burçak bisküvi
75gr.oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
1 çay kaşığı tarçın

Kreması için:

4 yumurta
4-5 kaşık yoğurt
1 paket krema
1.5 kutu labne peyniri
1/2 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi

Sosu için:

2 su bardağı çilek
1/2 su bardağı şeker
1/4 paket çilekli jöle

yapılışı:

*Tabanı için bisküvileri rondoda parçalayınız.
*Yumuşak tereyağı ve tarçını ilave edip hamur şekline gelinceye kadar karıştırınız
*Daha sonra kelepçeli kek kalıbının tabanına ve duvarlarına iyice yayınız.
*150 derece fırında biraz kızarıncaya kadar pişiriniz ve soğumaya bırakınız.

*Bu arada yumurta ve şekeri 3-5 dakika çırpınız.
*Diğer malzemeleri de içine ilave edip homojen hale gelinceye kadar iyice karıştırınız.
*Soğumuş olan tabanın üzerine dökünüz.
*150-160 derecede yaklaşık 50-60 dakika pişiriniz.Aynı kek gibi pişip pişmediğini kontrol ediniz
*Fırından çıkartıp iyice soğutunuz.

*çilekleri rondodan geçirip,jöleyi  paketin üzerindeki tarife göre eritiniz.
*Çilekleri ve şekeri ilave edip,ocakta hafif koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
*piştikten sonra ara sıra karıştırarak iyice soğutunuz.
*soğumuş olan kekinizin üzerine soğumuş olan çilekli sosunuzu döküp buzdolabında bekletiniz.

Bir gün sonra servis yapılırsa tadı daha güzel oluyor.
Hepinize afiyet olsun.

11 Nisan 2009 Cumartesi

BLOg ÖDÜLLERi 2009 DA BEN DE VARIM!!!!!!

09


Blog ödüllerüne ben de adayım.Oylarınızı ve desteğinizi bekliyorum.Buradan oy verebilirsiniz.Şimdiden katılan tüm arkadaşlarımı kutluyorum.Herkese başarılar diliyorum

6 Nisan 2009 Pazartesi

ZENCEFİLLİ, BULUT BEBEK KURABİYELERİ

Bu kurabiyeleri, yeni doğan Bulut bebek için hazırladım.Bulut'çum küçücük yumuşacık sapsarı bir oğlan,Bulut'a sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.


Kubişler zencefilli olup,Leziz dergisinden alınan bir tarif ile yapıldı.

Malzemeler:
125 gr.tereyağı
125 gr.pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
155gr.un
110gr.mısır unu

Yapılışı
*Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını elenmiş pudra şekeri ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpınız.
*Yumurta sarıları,portakal kabuğu rendesi ve zencefil tozunu ekleyiniz.
*Elenmiş un ve mısır ununu ilave ederek yoğurunuz.
*Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
*Daha sonra hamuru açıp kalıplarla kesiniz.
*160 derece fırında 15-20 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.

3 Nisan 2009 Cuma

TUZLU KURABİYE

Bugün gelen bir yorumla ,kendime güvenim geldi ve oldukça da hoşuma gitti.Şımardım yani bu siteyi açarken böyle kendi halinde pek sık gireceğimi düşünmediğim bir blog olacak gibi gelmişti.Ama sayenizde arkadaşlar kendimi çok geliştirdiğim,Aynı zamanda da başından ayrılamadığım bir hale geldi.
Bildiğiniz gibi 2009 Blog ödülleri diye bir ödül var ve kayıtlar 5 Nisan'da sona eriyor.Ben böyle birşeyi görüyor ama pek de bana göre değil diye düşünüyordum.Taki bugün  İpek Aral Kişioğlu'ndan aldığım güzel yoruma kadar kendisine çok teşekkür ederim.İyi görüşleri için beni çok sevindirdi.
Sıra geldi tuzlu kurabiyelere,bunların tarifini de başka bir güzel Mutfak Sırları'ndan aldım.

Malzemeler:

1 paket margarin
2 yumurta(1 yumurta sarısı üzerine sürülecek.)
1 paket kabartma tozu
4 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar un
Üstüne çörek otu ve susam

Yapılışı:
Bütün malzemeleri koyup bir güzel karıştırınız.
Hamur kulak memesi yumuşaklığına yada elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edip
Hamura istediğiniz şekli veriniz.
üzerine önce yumurta sarısını sonrada susam çörek otu karışımını koyunuz
üzeri kızarıncaya kadar 165 derecede pişiriniz.
Afiyet olsun